9: IT juhtimine ja riskihaldus

 Satya Nadella

Microsofti tegevjuhina on Satya Nadella mänginud keskset rolli ettevõtte ümberkujundamises ja tehnoloogiatööstuse taaselustamisel. Nadella juhtimisstiili saab kõige paremini iseloomustada kui suhtleja oma. Oma avatud ja kaasava lähenemisviisiga juhtimisele on ta edendanud koostöö-, innovatsiooni- ja kasvukultuuri.

Suhtlejana on Nadella tuntud oma oskuse poolest koguda, süstematiseerida ja levitada teavet vastavalt  rollidele. Ta oskab informatsiooni tõlgendada ja erinevatele osapooltele arusaadavaks teha, otsustades samas, kellega seda jagada. See oskuste kogum võimaldab tal suhelda kõikide tasandite töötajatega ja luua keskkonda, kus võetakse kuulda ja väärtustatakse erinevaid vaatenurki.

Nadella juhtimisel on Microsoft keskendunud pilvandmetöötlusele, tehisintellektile ja platvormideülestele tehnoloogiatele, mille tulemusena on ettevõtte turuväärtus oluliselt kasvanud. Tema juhtimis stiil on olnud selle ümberkujundamise elluviimisel ja Microsofti jätkuva edu tagamisel otsustava tähtsusega.


Susan Wojcicki

Susan Wojcicki, kes töötas YouTube'i tegevjuhina kuni 16. veebruarini 2023, juhtis ettevõtet läbi tohutu kasvu ja uuenduste perioodi. Tema juhtimisstiili saab kõige paremini kirjeldada kui "power-broker" stiili, kes juhib oskuslikult tehnoloogiatööstuse keerulist dünaamikat, et positsioneerida YouTube'i veebivideos domineeriva mängijana.

Wojcicki strateegiliste suhete loomise tähtsust nii oma organisatsiooni sees kui ka väljaspool. Ta kasutab oma mõjuvõimu ja teadmisi, et luua partnerlussuhteid, pidada läbirääkimisi tehingute üle ja propageerida poliitikamuudatusi, mis toovad kasu tema ettevõttele ja laiemale tehnoloogilisele ökosüsteemile. Aeg-ajalt peab ta jõudu kasutama, kuid tema oskus olukordi lahendada minimeerib uute riskitegurite tekkimise võimalust.

Tema juhtimisel laiendas YouTube oma haaret, mitmekesistas tuluvooge ning investeeris uutesse tehnoloogiatesse ja sisuvormingutesse. Wojcicki võime tasakaalustada konkureerivaid huvisid ja liikuda pidevalt muutuval tehnoloogiatööstuse maastikul aitas YouTube'i edule tema tegevjuhina oleku ajal.


Mõlemal juhtimisstiilil on oma eelised ja kõige tõhusamad tehnoloogiajuhid kasutavad eri juhtimisi stiili aspekte, et oma meeskondi inspireerida, motiveerida ja juhendada. Kuna tehnoloogiatööstus areneb jätkuvalt, peavad juhid kohandama oma stiile, et vastata oma organisatsioonide ja meeskondade pidevalt muutuvatele vajadustele.

Comments

Popular posts from this blog

E-ITSPEA 7: Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus

5: Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

3: Uus meedia...?